Korinna's World

Egy dátum, ami elkísér – Happy 4th Birthday Korinna’s World!

1793… 1927… 1982… 2019… Évszámok, amiket összeköt egy nap. Egy nap, ami születésről, valami újnak, valami jelentősnek a kezdetéről szól. Július 14., mely meghatározza az egész életemet.

1982. július 14. egy forró nyári nap volt, tombolt a perzselő hőség a kelet-magyarországi cívisvárosban Debrecenben. Talán pont úgy, ahogy ma a több mint 8000 km-re fekvő kínai metropoliszban Sanghajban. Szüleim költözködtek, éppen zongorát szállítottak amikor megérkeztem. Mindig is tudtam, hogy “forradalmi” gyerek vagyok. Persze csak viccesen hívtak így. Már a kezdetek kezdetén megtanultam, 1793. július 14-én a feldühödött párizsiak elfoglalták a lőporraktárként funkcionáló Bastille erődítményt, melyben korábban politikai foglyokat őríztek. Sokak számára a régi rendszert szimbolizálta az építmény, így bevétele a nagy francia forradalom kezdetét jelentette. A “szabadság, egyenlőség, testvériség” jelszavakkal fémjelezett győztes forradalom megbuktatta az abszolutista rendszert. Jelentősége óriási volt, mely meghatározta Európa történetét a XVIII. század végén, sőt hatással volt a XIX. századra is. 1793. július 14-én egy új korszak iránti törekvés született meg. Egész életemben szerettem ezt a történelmi adalékot, ami közel 200 évvel a születésem előtt ugyanazon a napon történt.

Közben teltek az évek, a “forradalmi” gyerek felnőtt. Művészként mindig valami újra, jelentőségteljesre törekedtem, törekszem a mai napig. Hitvallásom szerint az összművészetben hiszek, így egy régi álmom vált valóra, amikor 2019. július 14-én megszületett a Korinna’s World Travel, Art & More… utazási blog. Számomra ez egy összművészeti projekt, ahol utazás, kultúra, gasztronómia, irodalom, fotó- és képzőművészet találkozik, hogy összeolvadva egy egységet alkossanak. 

Fotó: @gabriel.nemeth.photography

Az elmúlt négy évben jártunk Európa számos országában, New Yorkban, Rio de Janeiroban, utaztunk az ízek által, végül megérkeztünk Kínába. Tavaly a blog harmadik születésnapját az ikonikus látkép előtt a Bundon Sanghajban ünnepeltük. Azóta megismertünk több kínai ünnepet, melyekről a “Szokások és hiedelmek Kínában” című sorozatban olvashattok. Bejártuk a varázslatos Guangxi tájait, időutazásra indultunk Mulannal a Fujian Tulouk világába, -30 fokban csodáltuk meg a jégszobrokat és a kínai-orosz kultúra különleges egyvelegét Harbinban. Együtt ünnepeltünk az idén 200 éves Petőfi Sándorral Sanghajban és Suzhouban, miközben olyan világszínvonalú kiállításokat látogattunk meg, mint például a Gucci Cosmos. Másfél év után először léptük át Kína határát, hogy megismerjük a csodaszív emberek által lakott Kambodzsát. Még mi sem hisszük el teljesen, de jártunk a “világ tetején” Tibetben is. (Kambodzsáról és Tibetről hamarosan olvashattok itt a blogon.) Történelmi sétákra indultunk a régi Sanghaj utcáin, hogy elmerüljünk annak a városnak a történetében, ami 1927. július 14-én kapta meg a “városi” rangot. Igen, jól olvassátok, Sanghaj pont július 14-én vált hivatalosan várossá, mondhatni ekkor született meg az, amivé vált. Véletlenek nincsenek!

Köszönjük, hogy továbbra is velünk utaztok itt, a Korinna’s World Travel, Art & More… utazási blogon, a Facebook, az Instagram és a Youtube oldalainkon, illetve most már megtaláltok minket két új kínai felületen is a WeChat Channels és a “Kis piros könyv” (小红书 Xiǎo hóng shū) oldalakon.

1793… 1927… 1982… 2019… Évszámok, amiket összeköt egy nap. Egy nap, ami születésről, valami újnak, valami jelentősnek a kezdetéről szól. Július 14…

HAPPY 4th BIRTHDAY KORINNA’S WORLD!

Fotó: @gabriel.nemeth.photography

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

error

Tetszik a KORINNA'S WORLD? Iratkozz fel!