VIDEO

Tánc a hóban – Art Project

Az utazás szenvedély, az utazás inspiráció, az utazás folyamatos tanulás, de nem mindig fizikális. Van, amikor egy sokkal hosszabb, és sokkal távolabbi utazásra indulunk, amely új kapukat nyit meg előttünk az addig ismeretlen felé. 

A Tánc a hóban című művészeti projekttel pont egy ilyen útra indultunk, ami ezúttal földrészektől és országoktól függetlenül invitál minket egy másik, talán valós, talán valótlan világba. Egy világba, ami nagyon eldugott és kevesen ismerik, nem tudják “turisták” ezrei megrohamozni az év minden napján.

Ez egy személyes világ. Egy művész világa. Ide akkor utazom amikor csak szeretnék. Most ti is bepillantást nyerhettek néhány percre. Ez az én világom: Korinna világa. Gyertek! 

Tánc a hóban – Dancing in the Snow
Film: @korinnas_world és @gabriel.nemeth.photography

Rajnai romantika

“Ott, ahol élesen kanyarog a folyó, vad sziklák emelkednek mindkét parton, ott ahol megszületett a rajnai romantika és otthona a nemzeti öntudatnak, él egy gonosz tündér, aki hosszú arany haját fésüli és csábító énekével a végzetes habokba taszítja a vágyakozó, elvarázsolt hajósokat. Germán mondák és mítoszok, melyek a német nép keletkezéséig vezethetőek vissza, középkori énekek, költemények, XIX. századi utazók leírásai, romantikus festmények és heroikus zeneművek. Szinte nincs is olyan művész, akit ne ihletett volna meg ez a különleges vidék.”

“Romantika a Rajna mentén egy nap alatt – Boppardtól Bacharachig” itt olvasható.

Germán mondák és mítoszok, középkori várak és szőlőhegyek – Boppardtól Bacharachig
Videó: @korinnas_world / @gabriel.nemeth.photography

Berchtesgaden, Obersalzberg, Kehlsteinhaus (Sasfészek) ajánló

“Berchtesgaden és az Obersalzberg környéki romantikus vidék mindig is a bajor királyi család, egyházi fejedelmek, nagyiparosok nyaralóhelye volt. A Kehlstein és a környező hegyek fantasztikus kilátásukkal már a történelem korai időszakában is vonzották a gyakorlott hegymászókat. Nem csak őket, hanem egy híres és hírhedt alakot is elbűvölt ez a békés, nyugodt, mesebeli természet, az Alpok látványa.”

“Egy születésnapi ajándék, amely minden képzeletet megmozgat – Kehlsteinhaus, Sasfészek” itt olvasható.

Egy születésnapi ajándék, amely minden képzeletet megmozgat – Kehlsteinhaus, Sasfészek
Videó: @korinnas_world

Murau ajánló

“A német – osztrák határt elhagyva egyre vadabbá válik a táj. Az addig csak távolban magasló sziklás hegyek lassan közelednek felénk és egyre hatalmasabbak lesznek. Alagutak sora vezet át minket a hegyek gyomrán egészen a Sankt Michael-i lehajtóig, ahol elhagyjuk a zord sziklák világát és belépünk a varázslatos Mura völgyébe.”

“Stájerország ékszerdoboza, Murau” itt olvasható.

Stájerország ékszerdoboza, Murau
Videó: @korinnas_world

Mallorca ajánló

Életemben először spontán nyaralásra indultunk, tengerparti henyélést terveztünk, de… Ha kíváncsiak vagytok hogy mi történt velünk, miért lépett életbe a “B” terv, akkor nézzétek meg a videót.

“Életemben először… Mallorca” itt olvasható.

Életemben először… – Mallorca ajánló
Videó: @korinnas_world

Zugspitze, Höllentallklamm és Eibsee ajánló

“Belépve megszűnt a valóság, egy óriások által lakott mesevilágba csöppentünk. Elfelejtettük az időt, az erdőn át megtett túra fáradalmait és a vihart is. Csak mentünk egyre beljebb és feljebb…”

Így láttam az óriások világát.

“Az óriások világában jártam – Zugspitze, Höllentalklamm és Eibsee” itt olvasható.

Óriások világában jártam – Zugspitze, Höllentallklamm és Eibsee ajánló
Videó: @korinnas_world

Thessaloniki ajánló

Thessaloniki Görögország második legnagyobb városa és kikötője. Egy igazi zsúfolt, nyüzsgő, kicsit görögösen kaotikus város. Olyan szerethetően rendetlen. Így láttam én…

“Ég és föld – Serres és Thessaloniki” itt olvasható.

Ég és föld – Serres és Thessaloniki ajánló
Videó: @korinnas_world