PHOTO GALLERY

Vissza a múltba, időutazás a Fekete-erdőben. Vogtsbauernhof, Gutach

Gyerekkoromban az egyik kedvenc helyem a szentendrei skanzen volt. Alig vártam, hogy jó idő legyen és mehessünk. Ettől jobban csak azt szerettem, ha húsvét, pünkösd, vagy augusztus 20. volt, mert olyankor nem csak a mesebeli házakat látogathattam meg, hanem megjelentek a népviseletbe öltözött kézművesek, akikkel együtt készíthettem kis kerámiákat, vajat köpültem, kenyeret sütöttem, szőlőt tapostam, majd mustot ittam. Fiatal felnőttként minden vágyam az volt, hogy egyszer egy nemzeti ünnep alkalmával én is táncolhassak ott a néptánc együttessel. A mai napig sokat jelent számomra hazám néprajza, így nem csoda, hogy választott otthonom népi kultúrájában is szívesen merülök el.

A Vogtsbauernhof szabadtéri múzeum Gutachban tökéletes hely az időutazásra. Akár az 1400-as évekig is visszarepülhetünk, és megismerhetjük hogyan éltek az emberek a Schwarzwaldban, azaz a Fekete-erdőben. A múltbéli utazás során olyan, mintha néha a jelenben járnánk, annyira valóságos az egész. A fából, nádból és kőből épült házak mellett tehenek, lovak, kecskék, szamarak és tyúkok élik békés életüket, gyümölcsfák roskadoznak az almától és szilvától, virágos- és zöldségeskertek szelídítik otthonossá a tájat.

“A legek erdeje – Schwarzwald, Fekete-erdő” itt olvasható.

Színek, érzések és érzelmek… Ez mind Mui Ne és Phan Thiet

Északról tartottunk délre, hogy megismerjük Vietnámot, ezt a színekben gazdag országot. Minden egyes városban, faluban egy másik árnyalatot fedezhettünk fel. A közel 3 hetes utunk alatt nem telt el nap, hogy érzések százai ne rohamoztak volna meg minket. Vietnám olyan ország, ahol senki se marad közönyös az ott látottakra.

Zsúfolt metropoliszok és szürreális vidék, csillogó turizmus és mély szegénység. Mesebeli természet, öröm, boldogság és szeretet amivel az új élet felé fordulnak.

Ezekkel a színekkel, érzésekkel és érzelmekkel búcsúzunk Vietnámtól.

Szürreális valóság, valóságos szürrealizmus – Nagy vietnámi körút IV. befejező rész, Dél-Kínai tenger, Mui Ne és Phan Thiet” itt olvasható.

Emberek, városok, részletek… Saigon, Cu Chi, Mekong delta

Saigonban landolva trópusi klíma és egy nyüzsgő nagyváros fogadott minket. Talán a hőség, talán a lakások mérete miatt, de az emberek kint élnek az utcán. Alig sötétedett be, mindenki hozta a kis asztalkáját, székét, és indulhatott az éjszakába nyúló party.

Kontraszt programként a Mekong deltában egy teljesen más világ, perzselően forró nap és vad dzsungel várt ránk.

Emberek, városok, részletek ahogy mi láttuk.

“Kontrasztok világa – Nagy vietnámi körút III. rész, Dél-Vietnám” itt olvasható.

Irány a császáváros Hue és a lampionok városa Hoi An

Vietnám focicsapata játszott aznap Indonézia ellen az Ázsia Kupáért, amikor Hanoiból Hueba repültünk. Egy hatalmas buliba csöppentünk megérkezve a valamikori császárvárosba. Ott éreztük először, “igen, ez az igazi Vietnám”.

A pompás történelmi épületeket és a császári gasztronómiát magunk mögött hagyva, a felhőkön át utaztunk tovább, hogy átélhessük a lampionok városának, Hoi An-nak a tündérmesékbe illő hangulatát.

“Végre megérkeztünk… Nagy vietnámi körút II. rész, Közép-Vietnám” itt olvasható.

Ázsia Berlinje, Hanoi és a sárkányok világa, Ha Long öböl

Életem egyik legkülönlegesebb utazása kezdődött el, amikor Mikulás napján felszállt a Vietnam Airlines Boeing Dreamliner 787-900 típusú gépe Frankfurt repteréről. Egy csodálatosan színes ország várt arra, hogy felfedezzük. A nagy vietnámi körutunk északon, Hanoiban a fővárosban indult és a mesebeli Ha Long öbölben folytatódott.

Gyertek velünk és legyetek részesei ti is ennek a sokszínű utazásnak.

Csak egy apró hírdetés a laptopon… Nagy vietnámi körút I. rész, Észak – Vietnám” itt olvasható.

Citrusfákkal álmodtam… Sóller és Port de Sóller

A síkság lassan emelkedni kezdett, míg hegyek öleltek körbe minket. Egyre magasabbra és magasabbra zakatolt velünk a több mint 100 éves vonat, majd citrus- és olívafák között ereszkedett le a völgybe egy Sóller nevű városkába. Egy pohár frissen facsart helyi narancslé után utaztunk tovább a szintén antik villamossal Port de Sóller-be. A szél még mindig erősen süvített az előző napi tornádó után, de a nap már ott csillogott a türkíz tengeren.

Életemben először… Mallorca” itt olvasható.

S’Arenal a “mini Németország” és Palma az elegáns európai nagyváros

Elindultunk, hogy megkeressük a nyarat szeptemberben Mallorca szigetén. Tengerparti henyélést terveztünk, de az élet, illetve kettő tornádó közbeszólt. Palma gyönyörű városában sétálgattunk amikor elsötétült az ég és lecsapott a semmiből…

Életemben először… Mallorca” itt olvasható.

“Top of Germany”, Zugspitze és Eibsee

Hosszan ültem egy félreeső magányos padon, magam köré csavarva a meleg sálat, élveztem az arcomon a hegyi napsütést és egyszerűen nem tudtam betelni a látvánnyal. Órák teltek el így… 

Az óriások világában jártam – Zugspitze, Höllentalklamm és Eibsee” itt olvasható.

Ahol az óriások laknak… Höllentalklamm és Grainau

Még most is érzem azt a varázslatot, ami a Höllentalklamm-ba belépve elrepített egy másik világba. A fotók által minden alkalommal újra és újra átélem az óriásokkal való találkozást és a filmbeli, virágokkal teli grainaui sétát. Lépjetek be velem együtt ebbe a mesevilágba.

Az óriások világában jártam – Zugspitze, Höllentalklamm és Eibsee” itt olvasható.

Ég és föld – Serres és Thessaloniki

Serres és Thessaloniki két görög város, melyek különleges helyet foglalnak el a szívemben. Évről évre visszajárok, hogy újra és újra felfedezzem őket. Serres, a hamisítatlan lassú görög városka és Thessaloniki, a mindig pörgő, szerethetően kaotikus nagy kikötőváros.

Jövőre ugyanekkor ugyanitt…

“Ég és föld – Serres és Thessaloniki” itt olvasható.

Miért éppen Böblingen?

Gyertek, sétáljunk egyet Böblingenben, ebben a “kis- nagyvárosban” ahol élek. Élvezzük együtt a régi német favázas házakat az óvárosban, együnk egy tűzön sült hamburgert, igyunk meg egy pohár helyi sört és álmodozzunk a gyönyörű naplementénél. És ha ez mind nem lenne elég, nézzük meg a fantasztikus autókat a Meilenwerkben.

Igen, ez mind Böblingen!

“Miért éppen Böblingen? Vagy inkább Sindelfingen?” itt olvasható.

A csillag városa, Sindelfingen

Ezek a képek egy sindelfingeni látogatás során készültek. Tegyetek egy romantikus sétát az óváros hangulatos kis utcáiban, vagy látogassátok meg a Mercedes gyárat. Sindelfingen mindenképpen megér egy hétvégét.

“Miért éppen Böblingen? Vagy inkább Sindelfingen?” itt olvasható.