Korinna's World

Két ország, egy barátság – Magyar-Kínai Baráti Társaság

Kicsivel több, mint egy év telt el azóta, mióta egy fagyos decemberi hajnalon felszálltunk négy bőrönddel a Budapest-Amszterdam, majd másnap az Amszterdam-Xiamen járatra. Nem tagadom, féltem nagyon. Még ma is összeszorul a szívem, ha arra a napra gondolok. Emlékszem, ahogy lassan eltűnt a reptéri tömegben a szüleim alakja… 

De mennyi minden történt 2021. december 10. óta. Nem gondoltam volna, hogy egy új otthonra találok, amit ennyire meg fogok szeretni. Távol a hazánktól és a családunktól egy idegen kultúrába csöppentünk, ahol az Európában megtanult nyelvekkel nem sok mindent tudtunk, tudunk kezdeni. A nehézségek ellenére mégis beleszerettem ebbe a világba. Egy szerelem, ami napról napra nagyobb és mélyebb. Ennek az egyre szorosabb kötődésnek Kínához köszönhetően hatalmas örömmel és büszkeséggel tölt el, hogy mostantól tagja lehetek a Magyar-Kínai Baráti Társaságnak (MKBT). Egy társaság, mely hosszú múltra tekint vissza, “Magyarország legrégebbi civilszervezete a magyar-kínai baráti és kulturális kapcsolatok előmozdításáért”.  Ahogy a MKBT, úgy a Korinna’s World Travel, Art & More… utazási blog célja is a “tudás és kultúra, értékőrzés és népszerűsítés, hagyomány és megújulás”, a két ország kultúrájának és embereinek a megismerése, bemutatása. 

Nagyon megtisztelő a számomra, köszönöm a felvételemet a Magyar-Kínai Baráti Társaságnak!

Fotó: @gabriel.nemeth.photography

Bemutatkozás a MKBT oldalán

Horváth Korinna vagyok, Magyarországon Debrecenben születtem. Édesapám orvos, édesanyám zenész. A családomban mindig fontos szerepet töltött be a kultúra és a művészetek megismerése, valamint az utazás. Gyerekkoromtól kezdve zongoráztam, táncoltam, rajzoltam és festettem. Szerencsés vagyok, mert szüleimtől tanultam meg a nyitottságot és érdeklődést más országok iránt, hiszen már egész korán velük utazhattam. Amikor először kezdtem ismerkedni a német nyelvvel, majd az angollal, még egyikünk sem gondolta, hogy egy olyan életutat fogok bejárni ami külföldre vezet. Ma már tudom, ezt az általuk átadott szellemiségnek köszönhetem.

A Magyar Iparművészeti Egyetemen (ma MOME) végeztem öltözék tervezőként. A diploma után azonnal Németországba, Stuttgartba kerültem, ahol kosztümtervező gyakornokként dolgoztam a Stuttgarter Staatstheaterben, majd egy helyi divatüzlet tulajdonosának a jobb kezeként tevékenykedtem. Elindítottam saját tánciskolámat, melyet több mint 10 évig vezettem, miközben öltözködési tanácsadóként dolgoztam a Hallhuber német divatcégnél. 15 év elteltével férjemmel elhagytuk Németországot, és 2021. decemberében Kínába költöztünk. Férjem Exterior Cheef Designerként került Hangzhou Baybe a Lynk & Co design stúdiójába, ahonnan 6 hónap elteltével a Geely sanghaji design stúdiójába helyezték át. 2022. júliusa óta Sanghajban lakunk.

Fotó: @gabriel.nemeth.photography

Több mint három és fél évvel ezelőtt egy álom vált valóra, amikor elindítottuk közösen a Korinna’s World Travel, Art & More… utazási blogot. Célunk egy színes, minőségi és inspiráló tartalom előállítása. Férjem készíti a képeket, míg én írok, kezelem az oldalt és a hozzátartozó egyéb (Facebook, Instagram, Youtube, WeChat) online felületeket. Mióta megérkeztünk Kínába, az oldal átalakult egy kicsit, hiszen első sorban Kína csodálatos tájaival és a kínai kultúrával foglalkozunk. A megszokott utazási tartalom mellett elindítottuk a “Szokások és hiedelmek Kínában” című sorozatot, a Facebook oldalunkon a “Pictures of my Chinese Life” című sorozatot, illetve rövidebb bejegyzésekben foglalkozunk az aktuális kínai ünnepekkel. Fontosnak tartom, hogy én magam, és az otthoni magyar emberek is jobban megismerjék Kínát, illetve az itteni kínaiak is egyre többet halljanak Magyarországról. Erre talán a legjobb példa, a  szívemhez legközelebb álló történet. Az egyik sanghaji kínai nyelvtanárom története, aki az első találkozásunk után nem sokkal elkezdett a magyar kultúra után érdeklődni, sőt, a magyar nyelv megismerésébe is belevágott. Remélem, egyszer majd meg tudom mutatni neki élőben is a hazámat.

Fotó: @gabriel.nemeth.photography

Büszkék vagyunk, hogy a Time Out Shanghainak köszönhetően a Korinna’s World Travel, Art & More… utazási blog képviselte Magyarországot a 4. Jiangnan Kulturális, Művészeti és Nemzetközi Turisztikai Fesztivál (4th Jiangnan Culture and Art & International Tourism) keretén belül megrendezett egy napos Suzhou szépségeit bemutató kiránduláson.

Fontos számomra a két ország közti baráti kapcsolat és a néha oly távolinak tűnő, de mégis közeli kultúra összekapcsolása. Azt hiszem, a Korinna’s World Travel, Art & More… utazási bloggal méltón tudom ápolni ezt a barátságot.

Fotó: @gabriel.nemeth.photography

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

error

Tetszik a KORINNA'S WORLD? Iratkozz fel!