Korinna's World

Auf Wiedersehen! 你好! – Happy 3rd Birthday Korinna’s World!

Tavaly ilyenkor nosztalgiázva ültem a fotelomban Böblingenben. Szerettem volna visszarepülni a múltba, abba a békés szép múltba, amit a laptopom képernyőjén felvillanó fotók idéztek fel. Milyen jó lenne újra a Rajna mentén biciklizni kutatva a Rajna kincse után, szirének hangját hallgatva, majd a Turner által megfestett táj fölött lebukó Napban gyönyörködve. Ott lenni a Duna születésénél, amikor a lánykából királynő lesz, vagy felmászni egy hűvös októberi hajnalon Németország sztárjához, a Burg Eltz-hez, hogy Instagram influencerek hadával küzdjünk meg egy fotóért. De jó lenne újra megkeresni az Óriást és az Ördögöt Hauensteinban és megkérdezni tőlük, hogy hogy vannak.

Mosolyogva néztem a képet, amin egy panda ül nyugat felé tekintve, miközben egy dobozba csomagoltam a hatalmas rózsaszín virágokkal díszített császári fejdíszemet. A Maoval megtett képzeletbeli séta Pekingben már távolinak tűnt, mely újra megfoghatóan közelivé vált, amikor megérkezett a “piros villamos”, ami ezúttal nem csak a jövőbe, hanem egyenesen Kínába repített.

Auf Wiedersehen Deutschland! 你好中国! (Nǐ hǎo Zhōngguó!)

Fotó: @gabriel.nemeth.photography

Ma, július 14-én a Korinna’s World Travel, Art & More… utazási blog harmadik születésnapját a világ egyik talán legkülönlegesebb városában ünnepeljük. A császárokkal és Maoval Peking utcáin sétálva ki gondolta volna annak idején, hogy egyszer ebben a hatalmas országban fogunk élni, ahol a nyelv és a kultúra olyan távol állnak minden általam ismert európaitól, hogy érzésem szerint akár a Marson is lehetnénk. Az emberiség fantáziáját izgató, szinte felfoghatatlanul távoli vörös bolygó helyett az emberi léptékkel mérhető és érthető messzi vörös országban, Kínában landoltunk, ami nem csak a mi, hanem a blog életében is változásokat, új lehetőségeket hozott. A már jól megszokott irodalmi hangvételű uti beszámolók mellett két új sorozatot indítottunk el. A “Szokások és hiedelmek Kínában” a blogon és a Facebook oldalunkon, míg a “Pictures of my Chinese Life” a Facebookon fut. Ezen kívül elindult a “China Vlog” a Korinna’s World Youtube csatornáján, ahol további “short” videókat is találtok Kínáról. Ha pedig Kína, akkor természetesen a gasztronómia sem maradhat ki. Hamarosan folytatódik az “Utazz otthon! – Ízekkel a világ körül” című sorozat is, egy kicsit átalakulva, új köntösbe, egy arany sárkányokkal hímzett selyemköntösbe öltöztetve.

Fotó: @gabriel.nemeth.photography

Böblingen, Budapest, Amszterdam, Xiamen, Ningbo, Hangzhou Bay, Shanghai. Hosszú út áll mögöttünk, de végre megérkeztünk, újra otthonra leltünk ebben a mindennél különlegesebb metropoliszban, Sanghajban.

Köszönjük, hogy velünk utaztatok az elmúlt három évben itt, a Korinna’s World Travel, Art & More… utazási blogon, és az Instagram, a Facebook és a Youtube oldalainkon is! Maradjatok velünk, mert Kína rengeteg csodálatos történetet tartogat számunkra.

HAPPY 3rd BIRTHDAY KORINNA’S WORLD!

Fotó: @gabriel.nemeth.photography

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

error

Tetszik a KORINNA'S WORLD? Iratkozz fel!