Photo Gallery,  Travel

Sanghajból szeretettel – Tavasz, magnólia, Oriental Pearl, és rózsaszín minden mennyiségben

Tegnap Xinyue nevetve kérdezte tőlem, “Ugye tudod, hogy most van Sanghajban a park szezon?”, miközben izgatottan bontotta ki a születésnapi sütijét. Ezzel egy időben már meg is nyitotta a telefonján a 小红书-t (Xiǎo hóng shū, “Kis piros könyv”), a helyi “Instagramot”, hogy megmutassa nekem melyik parkok mostanság a legmenőbbek, hol melyik rózsaszín fa virágzik éppen. Tudja, mennyire szeretem ezt az időszakot. Ez a harmadik tavaszunk Kínában, a második Sanghajban. A kínai újév és a Tavasz Ünnep után tényleg búcsút vesz a tél és újjáéled a természet. Sanghajban minden évben először a magnólia fák mutatják meg csodás új öltözéküket, majd őket követik a cseresznyefák. Akárcsak Xinyue születésnapi epres tortácskája, a virágok is a rózsaszín és pink legkülönbözőbb árnyalataiban tündökölnek.

Európai szemmel nézve “tiszta bolondokháza” van ilyenkor. A megszámlálhatatlan kínai “Instagramon” megszámlálhatatlan mennyiségű influenszer és nem influenszer osztja meg a megszámlálhatatlan mennyiségű fotóit, videóit és tippjeit. A város melyik pontján éppen melyik fa virágzik. Hogyan juthatunk oda. A nap melyik szakasza a legideálisabb a tökéletes kép elkészítéséhez. Milyen ruhát viseljünk, hogyan pózoljunk, a fotósunk hol álljon, melyik szögből fotózzon minket. Szóval mindenre választ kapunk. Be kell valljam, művészként mindig jobban szeretek a saját fejem és elképzeléseim után menni. De azt megtanultam Xinyuetől, ha “up to date” akarok maradni Kínában, akkor tudnom kell használni ezeket a helyi Appokat és néha nem árt követni a többieket, hiszen ezáltal közelebb kerülök hozzájuk és a mindennapi szokásaikhoz, életükhöz.

Két éve Ningboban köszöntöttük a természet ébredését a Holdtó környékén, tavaly a Gucun parkban (顾村公园 Gùcūn gōngyuán) sétáltunk a “Xiǎo hóng shū sztár” óriáskerék lábánál a virágzó cseresznyefák árnyékában. Idén Sanghaj látképének egyik ikonikus épületét néztem ki.

Fotó: @gabriel.nemeth.photography

A Huangpu folyó keleti oldalán Lujiazui (陆家嘴, Lùjiāzuǐ) ad otthont az olyan modern “nagyágyúknak”, mint a világ második legmagasabb épülete a Shanghai Tower (上海中心大厦 Shànghǎi Zhōngxīn Dàshà), a Jin Mao Tower (金茂大厦 Jīn mào dàshà), a becenevén “sörnyitónak” nevezett Shanghai World Financial Center (上海环球金融中心 Shànghǎi huánqiú jīnróng zhōngxīn) és a “gyöngy”, vagyis az Oriental Pearl Radio and Television Tower (东方明珠电视塔 Dōngfāng Míngzhū diànshì tǎ). Pár lépésre a metrómegállótól, a híres felhőkarcolók által körbeölelve, a sanghaji Disney Store előtti kis teret minden év tavaszán fotósok és fotózkodni akaró lányok és fiúk lepik el. Márciusban mindössze egy hétre borul rózsaszínbe a tér, amikor egyik pillanatról a másikra pattannak ki a magnólia fák csodálatos virágai, majd olyan gyorsan ahogy jöttek, el is tűnnek lehullajtva varázsszirmaikat.

De miért olyan különleges ilyenkor ez a hely és miért szeretne itt mindenki fotókat készíteni? Meséljenek erről a képek.

Sanghajból szeretettel, Korinna

Fotó: @gabriel.nemeth.photography

Fotó: @gabriel.nemeth.photography

Fotó: @gabriel.nemeth.photography

Fotó: @gabriel.nemeth.photography

Fotó: @gabriel.nemeth.photography

Fotó: @gabriel.nemeth.photography

Fotó: @gabriel.nemeth.photography

Fotó: @gabriel.nemeth.photography

Fotó: @gabriel.nemeth.photography

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

error

Tetszik a KORINNA'S WORLD? Iratkozz fel!