Photo Gallery

PHOTO GALLERY – Vissza a múltba, időutazás a Fekete-erdőben. Vogtsbauernhof, Gutach

Gyerekkoromban az egyik kedvenc helyem a szentendrei skanzen volt. Alig vártam, hogy jó idő legyen és mehessünk. Ettől jobban csak azt szerettem, ha húsvét, pünkösd, vagy augusztus 20. volt, mert olyankor nem csak a mesebeli házakat látogathattam meg, hanem megjelentek a népviseletbe öltözött kézművesek, akikkel együtt készíthettem kis kerámiákat, vajat köpültem, kenyeret sütöttem, szőlőt tapostam, majd mustot ittam. Fiatal felnőttként minden vágyam az volt, hogy egyszer egy nemzeti ünnep alkalmával én is táncolhassak ott a néptánc együttessel. A mai napig sokat jelent számomra hazám néprajza, így nem csoda, hogy választott otthonom népi kultúrájában is szívesen merülök el.

A Vogtsbauernhof szabadtéri múzeum Gutachban tökéletes hely az időutazásra. Akár az 1400-as évekig is visszarepülhetünk, és megismerhetjük hogyan éltek az emberek a Schwarzwaldban, azaz a Fekete-erdőben. A múltbéli utazás során olyan, mintha néha a jelenben járnánk, annyira valóságos az egész. A fából, nádból és kőből épült házak mellett tehenek, lovak, kecskék, szamarak és tyúkok élik békés életüket, gyümölcsfák roskadoznak az almától és szilvától, virágos- és zöldségeskertek szelídítik otthonossá a tájat.

“A legek erdeje – Schwarzwald, Fekete-erdő” itt olvasható.

2 hozzászólás

 • Hermann

  Hallo Korinna,
  ich verstehe zwar absolut kein Ungarisch, aber es freut mich dass du meine Heimat so toll findest. Es muss schon beeindruckend gewesen sein damit die Reise 🧳 einen Blockbeitrag verdient hat.
  Grüße aus der Heimat des #Bollenhut s.
  Hermann

  • Korinna

   Korinna

   Lieber Hermann,
   vielen lieben Dank für deinen netten Nachricht, es freut mich sehr! Ich liebe Schwarzwald, dort fühle ich mich immer wohl.
   Liebe Grüße, Korinna

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

error

Tetszik a KORINNA'S WORLD? Iratkozz fel!